Rózsavölgyi fotó
fényképezés iskolákban IKARUSZ  autóbuszban
Péntek, 2018-06-22, 11:51 AM


RSS
Főoldal
Honlap-menü
Keresés
Társ oldalaink:
 • www.rozsavolgyifoto.hu
 • www.rozsavolgyi-foto.hu
 • www.fotobusz.hu
 • www.fuji-foto.hu
 • www.iskolaifoto.hu
 • Megszemélyesíthető fényképek

  Új képformátum, új képkivágás

  000 000 000 000
  Ha nem kíván hátteret választani akkor 000-tól, 000-ig hátterekkel készülnek a képek. Az alábbi minta hátterekből szabadon válogathat, a háttér számát írja fel a megrendelőlapra.
  000 000 000 000
  000 000 000 000
         

  A mai modern világban megváltoztak a fényképek méretei. Évtizedekig minden kép a hagyományos negatív LEICA szabvány szerint készült. Később a digitális fényképezőgépek megjelenésével a szenzorok gyártástechnológiája miatt kicsit hosszabb képek készültek, alul felül, vagy két oldalt fehér csíkkal, vagy kinagyítva a kép közepét. A közösségi oldalak megjelenésével az emberi szem hozzászokott más formátumokhoz is. Újra megjelent az INSTAX technológia és képméret. Az idősebb korosztály POLAROID néven ismerheti. Természetesen a technológia évtizedek alatt sokat változott, és javult a képek minősége és élettartama is.

  Külföldi web oldalakat nézegetve egyre több helyen már levelezőlap méretnél kisebb, majdnem négyzet formátumú képeket is készítenek, nem csak a megszokott téglalapot. Instagram oldalakon is ez a modern, a trendi. Okos telefonok kijelzőméretéhez jobban optimalizálható, sokkal látványosabb.

  Mi hagyományos Fuji Chrystal Archive fotópapírra hasonló képkivágású képeket készítünk. Régen csak a fényképek hátoldalára írtak jókívánságokat, üzeneteket. Az új képkivágásnál alul egy fehér sáv található, ami filctollal feliratozható, mondhatjuk úgy is, hogy megszemélyesíthető. Magyar nyelven nem sikerült jobb nevet találni, de minden Nagymama boldog, ha iskolás unokája a saját kezével ír üzenetet az ajándékba adott fényképére. 

  Szülők kérték, Mi teljesítjük jelmondatunknak megfelelően ettől a tanévtől rendelhető lesz. "Megszemélyesíthető fénykép" néven. (ha valakinek van jobb javaslata a névre, köszönettel vesszük. Lehetne Instax ? vagy Polaroid ? név is)

  Az új formátumba az eddigi megszokott módon zöld háttér előtt fényképezzük gyermekét, amit green screen számítógépes technológiával eltávolítunk, és az Ön által kiválasztott háttérre kicserélünk. A külső keret lehetne fehér is mint a polaroid képeken, de Nálunk akár négy különféle hangulatú kerettel is kérhető, igényének hangulatának megfelelően. A fényképek mérete kisebb a megszokottnál, 9x13cm-es. Sokan ballagásnál a virágcsokorba is beköttetik, karácsonykor a fenyőfára felfüggesztik, vagy az ajándékok csomagolására, egyedi jókívánságaikat írva felragasztják.

  Fiatalok körében nagyon népszerű, divatos színekben kapható, az INSTAX rendszerű fényképezőgép. Működési elve hasonló az egykori Polaroid rendszerhez. Mi hagyományos Fuji fotópapírra, lézeres levilágítással dolgozunk, csak a képek formátuma hasonló, tartóssága megegyezik az összes Fuji fotópapír tartósságával, emberöltőkben mérhető.

   

  Rózsavölgyi és Társa Fotó Kft. 2131. Göd Pesti út. 79. Tel: +36 (27) 345-246